Milestii Mici

Min gruppe: 
Stk
Max gruppe: 
Stk
Overnattinger:
Netter
Dato/sesong:
Ledige plasser:

MILESTII MICI

Vinbyen under bakken med navnet Milestii Mici ble grunnlagt i 1969 og er en av de viktigste turistattraksjonene i Moldova og tiltrekker seg besøkende fra hele verden året rundt.

Milestii Mici

I 2005 ble MM beæret med tittelen “Gullsamlingen” av Guiness Book of Records og ble registert som den største vinsamlingen i verden med rundt 1,7 millioner vinflasker.

Den totale lengden på vingalleriene er 200 km - hvorav rundt 55 km er brukt til teknologiske formål.  Bredden på gulvoverflaten varierer fra 30 til 80 meter, Bruk av store eiketønner ble en del av virksomheten på 70 - 80-tallet. Tønneplankene var importert fra Russland og Ukraina. Kjempetønnene sin kapasitet varierer fra 600 til 2000 decaliter.

Milestii Mici

En omvisning i denne vintunnellen under bakken kan bli gjort med bil, men det er mye hyggeligere å spasere gjennom de små gatene med små gatelys.Og med gatenavn som Cabernet, Aligote, Feteasca. Alt får oss til å føle at vi virkelig er i en vinby under bakken.

Etter at man har blitt kjent med “gullsamlingen “ i MM blir gjestene ført inn i luksuriøse haller for vinsmaking.

Gullsamlingen i MM inneholder over 2 millioner vinflasker fra over hele verden. Vinen lagret her stammer fra ulike vininnhøstninger med start i 1969 som .eks « Pinot”, “Traminer”, “Muscat”, “Riesling”, “Feteasca”, “Dnestrovscoie”, “Milestscoie”, “Codru”, “Trandafirul Moldovei”, “Auriu”, “Cahor-Ciumai «  og andre. Alle disse vinene er laget i tråd med gamle moldovske tradisjoner.

Vinsmaking på Milestii Mici

Årets beste rose?

Ikke inkludert i reisen

Trykk her for å kjøpe

Viktig informasjon

Send forespørsel:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.