Jidvei vingård

Min gruppe: 
Stk
Max gruppe: 
Stk
Overnattinger:
Netter
Dato/sesong:
Ledige plasser:

Vingården Jidvei i Transylvania er en av de mest moderne vingårdene i verden utstyrt med de beste teknologiene for vinfremstilling. Jidvei-selskapet eier 4 kjellere med en samlet lagringskapasitet på 35 millioner liter.

Jidvei har en av de mest varierte produktporteføljene på det rumenske vinmarkedet, fra stillviner til musserende viner,vinbrandy og druemost. Med mer enn 70 etiketter i porteføljen produserer Jidvei viner som er gruppert i to kategorier: viner med beskyttet originalitet : Târnave Jidvei, og som representerer over 90% av vinene som selges årlig av Jidvei, - og viner med en geografisk betegnelse : Transylvanian Hills.

I 2012 lanserte selskapet to vinsorter av første klasse: Mysterium og Owner's Choice. I sesonger med eksepsjonelle klimaforhold produserer også Jidvei ”Eiswein” ( isvin), en dyrebar dessertvin hentet fra druer som er igjen på vinstokkene og som fryses ned til en temperatur på -7 grader celsius.

I over 60 år har Jidvei produsert musserende viner etter tradisjonelle metoder, både  middels tørr vin, hvitvin og rosévin- Alle skiller seg ut med sin friskhet og eleganse

En gammel tradisjon i Transylvania er produksjon av vindestillater. Hos Jidvei videreføres denne tradisjonen ved å produsere Vinars Jidvei VS og VSOP. De eldes i eikefat og de er kjent blant brandy-kjennere.

Vinvariantene er:

Sauvignon Blanc, Feteasca Regala, Muscat Ottonel, Riesling italiensk, Traminer, Pinot Gris, Feteasca Alba, Riesling de Rhin, Chardonnay, Iordana, Neuburger, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah.

I dag er vinmarkene til Jidvei de største i Romania og de største privateide i Europa.

Romania har en av de eldste vinproduksjonstradisjonene i verden og er fortsatt et av de fem beste vinproduserende landene i Europa.

Transylvania ligger på samme breddegrad som Burgund. Imidlertid har Transylvania også en regnsone som ligner på Alsace på grunn av fjellene. Regionen har med andre ord en stor fordel av modererte temperaturer, solfylte dager, optimalt nedbør, betydelige forskjeller fra dag til natt og sporadisk høsttåke. Transylvania er en historisk region i Romania som ligger midt i landet og er bundet mot øst og sør av Karpatfjellene. Dette er også en viktig vinproduserende region som har eksistert i over 6000 år.

Investeringer i teknologi og orientering mot større kvalitetsproduksjon har ført til at Jidvei de siste ti årene har motattt over 500 utmerkelser ved de mest prestisjefylte internasjonale vinkonkurransene i verden - 144 gullmedaljer, 191 sølvmedaljer og 169 bronsemedaljer og flere rosende omtaler.

Jidvei er en pioner i Romania når det gjelder innovasjon og integrasjon av nye teknologier. De eier det største gravitasjonsvineriet i Europa - Tăuni Winery - og den første GPS-plantemaskinen i Europa, det første helautomatiserte vinproduksjonssystemet og den største privateide vingårdsplantasjen i Europa – som er på 2.500 hektar. Totalt sett har Jidvei Group gjort de største investeringene i vinsektoren i Romania på over 100 millioner euro.

Årets beste rose?


Ikke inkludert i reisen

Trykk her for å kjøpe

Viktig informasjon

Send forespørsel:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.