Lyst til å prøve noe nytt velsmakende og spennende?
Vinifikasjon:
Vinen er produsert på druen furmint som kommer fra en sørvendt vingård kalt "Öreg-dűlő" (som betyr "gammel vingård") i Paulis: gammel, steinete, granittjord, vendt mot elven Mures, lavt utbytte (30-40 q / ha).
Vinen er gjæret spontant i fat på 500 liter på vingården vår. Den modnes i ca. 6 til 8 måneder på fint sediment.
Tekniske detaljer:
Alkohol: 12%
Total syre: 6,5 gr. / l
Restsukker: 5,1 gr. / l
Smaksnotater:
Dyp tone, gylden gul farge. Lukten av vinen vår er full av noter som er spesifikke for Furmint: dufter av fersken og tropisk blandes med en lett duft av modning i fat. Mineral avslører i smak og smak.
Til mat:
Ideell som aperitiff, men også med and eller kalkun. Server ved 10 ° C.
Dyp gyllen farge. Dufter av fersken og tropisk frukt blandes med en lett duft av modning i fat. Dette er den første hvitvin, spontant gjæret i 5000 l fat på Balla Geza vingård. Modnet i ca. 6 til 8 måneder på fint sediment.
Les mer om vingården Balla Geza her: https://www.apartevin.no/reise/balla-geza