Cricova

Min gruppe: 
Stk
Max gruppe: 
Stk
Overnattinger:
Netter
Dato/sesong:
Ledige plasser:

CRICOVA

Historien til vinfabrikken Cricova starter i 1952. Det var mangel på steder hvor viner kunne lagres og gjæres på i denne tiden i Republikken Molodva.  Etter en lengre tid på jakt etter lagringsplasser foreslo to personligheter innen moldovsk vinlaging - Petru Ungureanu og Nicolae Sobolev – å  bruke steinhyllene som ble tomme etter bygging av steinbygninger som lagerplass for vin. Etter en tid viste det seg at vinen som ble produsert i Cricova vinfabrikk og lagret i bakken på denne måten hadde en uvanlig god kvalitet.

Cricova er det første firmaet i Molodova som laget musserende vin etter en metode gjort av munken Dom Pierre Perignom – «Den tradisjonelle metode”, dvs. sekundær gjæring i glass og påfølgende aldring i spesielle vinflasker.

For tiden er selskapets vingård landets største og den dekker et område på 600 hektar.

Cricova-kjelleren er virkelig ulik i verden. Her er historie, arkeologi og kunsten med vinproduksjon slått sammen og danner en ekte underjordisk by. I dag okkuperer vinbyen et område på 53 hektar, og de underjordiske galleriene som er omgjort til gater  har en total lengde på 120 kilometer.

Labyrintene befinner seg på en dybde på 80 meter noen steder.Som i en ekte by er det gater, trafikklys og veiskilt. Men veiene i labyrinten har ganske uvanlige navn som "Cabernet", "Dionis", "Feteasca", "Aligote", "Sauvignon". Dette er gjort slik at hver gate stemmer med navnet på vinen som er lagret i de tilstøtende nisjene.

Temperaturen i de underjordiske galleriene holder seg konstant året rundt, og utgjør ca. + 12 til + 14 ° C, mens den relative luftfuktigheten er rundt 97-98%.

Cricova-kjellere er vertskap for en bemerkelsesverdig vinsamling med navnet Oenotheque, som ble til i 1954. Samlingen inneholder nesten 1,3 millioner flasker vin

Den mest verdifulle samlingen av Oenotheque er den som tilhørte den høytstående nazistiske offiseren og sjefen for Hitlers luftfart, Hermann Göring. Den omfattet nesten to tusen eliteviner, - som Mosel, Bordeaux, Porto, Tokay, Chablis. Alle ble produsert fra druer høstet på 1940-tallet.

Vinene ble beslaglagt av Göring fra landene som var okkupert av Tyskland. Etter krigen ble vinene først ført til Moskva av sovjetiske soldater som militære gevinster , og ble deretter stort sett drukket opp. Resten av samlingen finner du nå på Cricova.

De fem store, romslige og imponerende hallene på stedet – og  som kombinerer klassiske arkitektoniske elementer med moderne ornamenter - sørger for det unike ved dette underjordiske komplekset..Rommene er dekorert med glassmalerier, veggtepper og treskulpturer - ekte mesterverk skåret ut av de mest berømte moldovske håndverkerne.

“Sea bottom”tasting hall
“Casa Mare” (The “Big House”) tasting rom
“Sea bottom”tasting hall
“Presidential hall” tasting rom

Undergrunnsbyen er også vertskap for et museum som viser ekstraordinære utstillinger fra alle tidsperioder, - og som i detalj beskriver historien om vinproduksjonen på stedet og i Moldova.

For første gang i Republikken Moldova har Cricova lansert en kino med steinvegger. Kinoen ligger på 80 meters dyp på gaten  "Lumière Brothers"

Den moderne kinoen kan romme 40 personer. Den har også  blitt en faktor turistmessig. Her kan besøkende se en dokumentarfilm som beskriver historien til Cricova vinfabrikk

Årets beste rose?

Ikke inkludert i reisen

Trykk her for å kjøpe

Viktig informasjon

Send forespørsel:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.